Connexxion

Meer dan een lokale aanbieder van openbaar vervoer

Connexxion is marktleider in het stad- en streek vervoer in Nederland. Meer dan 10.000 medewerkers zorgen ervoor dat dagelijks honderdduizenden reizigers op hun bestemming komen. Met lijnbussen, taxi’s, touringcars, veerponten en treinen. In de regio’s rijdt Connexxion onder verschillende merknamen, waaronder Hermes, Breng, door Zeeland en OV Regio IJsselmond. Connexxion is onderdeel van Transdev, een wereldspeler op het gebied van mobiliteit en in 19 landen actief in personenvervoer en mobiele zorg. Witte Kruis is de grootste zelfstandige ambulanceorganisatie van Nederland en tevens onderdeel van Transdev. Witte Kruis biedt ambulancezorg, huisartsenvervoer, opleidingen en innovatieve zorgconcepten waaronder Hartveilig wonen.

De situatie

De meeste panden die Connexxion en Witte Kruis in Nederland gebruikt, waren reeds voorzien van een toegangscontrolesysteem. Dit toegangscontrolesysteem voldeed echter niet meer aan de functionaliteit die het bedrijf wenste. Daarnaast liepen de beheerskosten erg hoog op. Daarom werd in 2011 aan de huisinstallateur, Chubb Fire & Security, gevraagd of er geen betere oplossing mogelijk was. Primaire eisen waren gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en inbraakintegratie. De eis van flexibiliteit heeft onder meer te maken met het feit dat in de wereld van het openbaar vervoer wordt gewerkt met concessies van 10 jaar. Dit houdt in dat de OV-autoriteit onder bepaalde voorwaarden een gebied exclusief toekent aan een vervoerder. Na 10 jaar kan het dus zijn dat de zittende partij buitenspel komt te staan. Leen Merison, de Project Manager National Accounts van Chubb Fire & Security: “Rekening houdend met deze specifieke wensen en eisen van de klant zijn wij gaan kijken naar een totale en gebruiksvriendelijke toegangsoplossing’’.

Elke vraag die wij hadden, werd prompt en naar volkomen tevredenheid door Paxton beantwoord.

– Leen Merison,
Chubb Fire & Security

De oplossing

Na de succesvolle testperiode is het project opgestart om het nieuwe systeem volledig te integreren op de meer dan 60 locaties van Connexxion en Witte Kruis. In totaal zijn er nu meer dan 200 deuren voorzien van multiformat lezers en Net2 plus controllers. Daarnaast zijn er ook diverse locaties voorzien van lange afstandlezers. Deze zorgen er voor dat bussen gemakkelijk in en uit kunnen rijden zonder dat er iemand aanwezig moet zijn op de locatie.

De uitdaging

Het moederbedrijf waarvan Chubb Fire & Security deel uitmaakt, beschikt intern weliswaar ook over toegangscontrole systemen, maar op basis van de eisen van de klant concludeerde de installateur dat het Net2-systeem van Paxton de beste oplossing zou zijn. Dit systeem beschikt standaard over inbraakintegratie. Om na te gaan of het systeem van Paxton naar tevredenheid van de klant met het inbraakpaneel kon worden geïntegreerd, werd er een testinstallatie gebouwd. ”Al snel kwamen wij en de klant tot de conclusie dat de test installatie uitstekend voldeed” zegt Leen Merison. ”Zo ontstond al doende geleidelijk een complete blauwdruk voor een totale beveiligingsoplossing van een toegang- en inbraak systeem”.

De voordelen

Na de succesvolle testperiode is het project opgestart om het nieuwe systeem volledig te integreren op de meer dan 60 locaties van Connexxion en Witte Kruis. In totaal zijn er nu meer dan 200 deuren voorzien van Multiformat lezers en Net2 plus controllers. Daarnaast zijn er ook diverse locaties voorzien van lange afstand lezers. Deze zorgen er voor dat bussen gemakkelijk in en uit kunnen rijden zonder dat er iemand aanwezig moet zijn op de locatie.

 

Download de case study hier.

Connexxion

 

Soort bedrijf:

  • Openbaar vervoer

 

Locatie:

  • Totaal 60 locaties in Nederland verbonden
    met 1 Net2 database

 

Specificaties:

  • Totaal circa 200 binnen- en
    buitendeuren
  • Meer dan 12.000 gebruikers

 

Gevraagde oplossing:

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Flexibiliteit
  • Kostenbesparend

 

Resultaat:

  • Binnen- en buitendeuren voorzien van
    toegangscontrole

 

Paxton producten:

  • Net2 Entry deurintercom
  • Net2 Plus deurcontrollers
  • P50 Multiformat Mifare kaartlezers
  • Lange afstandslezers
  • Net2 Pro software

 

Integraties:

  • Geïntegreerd met het Honeywell
    Galaxy inbraakpaneel

Lees onze andere case studies